کندر چیست؟ کُندُر گیاهی دارویی و نوعی صمغ است که از راسته افراسانان است. کندر از صمغ درختی بومی در هندوستان، آفریقای شمالی و خاورمیانه از پوست درختی بومی در مناطق بسیار گرم زمین به دست میآید. طعم عصاره کندر تلخ است. یکی از مزایا و خواص مصرف کندر تقویت حافظه است و از شیره آن به عنوان خوشبو کننده استفاده میشود.
این صمغ شفاف، خواصی دارد که میشود با آن بعضی از بیماریها را درمان کرد و به سلامتی بیشتر دست پیدا کرد. این ماده گیاهی سرشار از خاصیتهای پزشکی است، خواصی مانند سلامت دهان و دندان، تقویت حافظه، کاهش فشار خون، مراقبت از پوست و مو، لاغری و کاهش وزن. در ادامه با خواص بیشتر مصرف کندر آشنا میشوید.
رنگ کندر متمایل به زرد شفاف است و از دیرباز محبوب بوده و توسط رومیان، ایرانیان، مصریان، یونانیان و یهودیان بهعنوان دارویی برای روح و جسم استفاده میشده است. کندر علاوه بر طعم تلخ و گسی که دارد، دارای عطر خوبی است و خواص آن در طب سنتی بینهایت است و در یک دورهای از تاریخ، تجارت آن به عنوان سود آورترین تجارت در جهان بوده است.
کندر برای کلیه اعضای بدن مفید و قابل استفاده است. به همین دلیل در این مطلب از الارو به سراغ بررسی برخی از خواص کندر رفتهایم تا فواید مختلف آن را برای بدن بررسی کنیم.
خواص و فواید مصرف کندر میتواند برای افراد خصوصا دانش آموزان و کودکان مفید بوده و قدرت حافظه آنها را تقویت کند. این گیاه همچنین به کسی که از ضعف حافظه و ضعف در به خاطر سپاری رنج میبرد، کمک میکند و از طریق دفع بلغم در بدن، که یکی از عوامل ضعف حافظه است، ما را صاحب حافظهای قدرتمند میکند. از طرفی، مصرف کندر برای مبتلایان به آلزایمر هم که در معرض از دست دادن حافظه خود هستند، موثر بوده و کمک میکند که جلوی پیشرفت و روند رشد بیماری آنها گرفته شده و کند شود.
بر اساس تحقیقات صورت گرفته، مصرف روزانه ۸۰۰ میلی گرم کندر بعد از هر وعده غذایی، سبب کاهش چربی خون شده و از این طریق بر روی کاهش میزان قند خون نیز اثر میگذارد. بنابراین کندر خوراکی خوبی برای مبتلایان به دیابت نوع ۲ است.
مواد موجود در ترکیبات کندر سبب کشتن باکتریهای موجود در دهان و در نتیجه رفع بوی بد دهان میشود.
خواص کندر برای پوست سبب افزایش خاصیت ارتجاعی پوست میگردد و چین و چروک پوست را به حداقل میرساند. شما میتوانید ۵ تا ۶ قطره اسانس کندر را به ۳۰ میلی لیتر روغن جوجوبا اضافه کنید و مخلوط روغن را روی پوست آسیب دیده ماساژ دهید.
علاوه بر مصرف کنترل، شما میتوانید برای رسیدن به نتیجه زودتر از کرم های ضد چروک و یا کرم های جوان کننده و شاداب کننده استفاده کنید.
راه های جوانسازی و تقویت پوست را اینجا بخوانید.
خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی گیاه کندر باعث کاهش عفونت نایژهها در ریه شده و با کاهش التهاب و گرفتگی رگهای خونی، سبب سلامت آنها و جلوگیری از خونریزی داخلی ریهها میگردد.
علاوه بر خواص کندر برای تیروئید، روغن کندر میتواند به بهبود علائم و مدیریت آسم و برونشیت کمک کند. ۷۰ درصد از شرکت کنندگان مبتلا به آسم، با مصرف کندر، حملات آسم کمتر و موارد کمتری از خس خس سینه و تنگی نفس را تجربه کردهاند.
مصرف روغن کندر درای خواص ضد التهابی برای مراقبت از پوست است. همچنین این ماده میتواند به مدیریت آکنه نیز کمک کند.
یکی از روغنهای موثر در درمان شوره سر، روغن کندر است.
روغن کندر باعث تقویت ریشه مو و متوقف کردن ریزش آن شده و در کل به سلامت موها کمک کند. برای داشتن موهای براق و سالم میتوانید روغن کندر را به تنهایی یا با مقداری صمغ درخت مر، ترکیب کرده و استفاده کنید. از این ۲ ماده به عنوان ژل حالت دهنده مو نیز میتوان استفاده کرد. اسانس کندر گردش خون را در پوست سر را افزایش داده و فولیکولهای مو را تحریک کرده و به رشد موها کمک میکند. همچنین کندر با خواص فوق الهاده خود، میزان ریزش مو، دو شاخه شدن، نازک شدن و گره خوردن موها را نیز کاهش میدهد.
فراموش نکنید که در کنار مصرف این گیاه باید از شامپو و نرم کننده مناسب برای موهای سر خود استفاده کنید.
مصرف کپسول کندر و یا ماساژ دادن این روغن در کف پا، سیستم ایمنی را تقویت کرده و داشتن زندگی سالمتر کمک میکند.
خواص این گیاه مشابه آسپرین است که به عنوان مسکن و همچنین داروی تب بر از آن استفاده میشود.
خواص کندر باعث افزایش میل جنسی میشود. به عبارتی مصرف منظم این گیاه، تعداد و کیفیت اسپرم را بالا برده و در نهایت موجب افزایش باروری در مردان میشود.
روغن کندر با کنترل تولید استروژن از احتمال ایجاد کیست در رحم و تومورهای پس از یائسگی که سرطان رحم نام دارد، جلوگیری میکند.
نحوه مصرف کندر به اشکال مختلف همچون روغن، خوراکی، قرص، پودر، کرم موضعی و کپسول است. از آنجایی که کندر مزهای تلخ و گس دارد، معمولا برای مصرف کندر به صورت پودر، آن را به اندازه یک قاشق مرباخوری عسل ترکیب میکنند.
دقت کنید که میزان مجاز مصرف کندر و دوز مصرفی آن بسته به فرد یا شرایط، ممکن است متفاوت باشد و مصرف دراز مدت آن پیشنهاد نمیشود. نه تنها کندر، بلکه همواره باید مصرف داروهای گیاهی را با انجام آزمایش خون بر سلامت چک کرد.