حساسیت های پوستی, دلایل ایجاد و روش های درمان آن را می شناسید؟ آیا می دانید برای اینکه به حساسیت های پوستی دچار نشویدباید چه نکاتی را رعایت کنید و برای درمان حساسیت پوستی باید چه کارهایی انجم دهید؟ مطمعنا شناخت روش های درمان حساسیت های پوستی به شما کمک می کند تا در هنگام مواجه با این مسئله راه های مقابله ی درست را بشناسید.
هانطور که داشتن پوست زیبا و کم نقص دارای اهمیت است از بین بردن مشکلات پوستی و جلوگیری از ایجاد انواع آنها دارای اهمیت بسیاری زیادی هستند و در الویت قرار دارند شما باید توجه داشته باشید تا علاوه بر اینکه به زیبایی پوست خود توجه می کنید و سعی دارید با انتخاب لوازم آرایشی و بهداشتی مختلف پوستی زیبا داشته باشید به سلامت پوست خود نیز دقت کنید.با داشتن رژیم غذایی درست و سالم, استفاده از مواد آرایشی استاندارد, نوشیدن آب کافی,شناخت حساسیت های بدن خود با مراجعه به پزشک و همهنگ سازی سبک زندگیتان با نوع حساسیت ها و … باعث می شود که زندگی سالم تر و پوستی شاداب تر داشته باشید. تحقیقات نشان داده است که حساسیت های پوستی ۱تا ۳ درصد بزرگ سالان و ۱۰ تا ۲۰ درصد کودکان را تهدید می کند. اینکه کودکان بیشتر درخطر حساسیت پوستی هستند به خاطر ضعیف تر بودن سیستم دفاعی آنها می باشد. در افراد دارای بیماری که سیستم دفاعی ضعیف تری دارند حساسیت های پوستی بیشتری ایجاد می شود بنابراین این افراد باید از خود بیشتر مراقبت کنند و ار عوامل حساسیت تا حد امکان دوری کنند و همچنین روش های درمان حساسیت پوستی را یادبگیرند.
آلرژی پوستی معمولا با خارش, سوزش, خشکی و پوسته پوسته شدن همراه هستند.دلیل حساسیت پوستی و بروز این علائم می تواند آلودگی هوا, نوع مواد غذایی مورد استفاده, داروها و… باشند.البته این امکان نیز وجود دارد افرادی که دارای سابقه ی خانوادگی در ابتلا به حساسیت های پوستی هستند خود نیز به نوعی از آلرژی مبتلا شوند.
به طور معمول بعضی مواد مختلف معمولی در صورت تماس با پوست و یا قرار گرفتن در شرایط ایجاد کننده ی حساسیت و یا مصرف بعضی مواد غذایی می توانند عامل آلرژی باشند. می توان آلرژی پوستی را عکس العمل سیستم ایمنی بدن دانست که در مقابل شرایط حساسیت زا بدن از خود نشان می دهد. بدن های حساس تر یا بدن هایی که سیستم دفاعی حساسی دارند عکس العمل های شدیدتری از خود نشان می دهند.
بعضی از صابون ها و مواد شوینده فلزاتی همچون نیکل ,فولاد ضد زنگ , انواع چسب یا نرم کننده ها و شامپو ها می توانند ایجاد حساسیت کنند. اجزاء تشکیل دهنده ی این مواد برای برخی از افراد مستعد حساسیت می تواند ایجاد آلرژی کند پس شناسایی مواد حساسیت زا در جلوگیری از ایجاد حساسیت موثر خواهد بود.
اگر بخش هایی از پوست شما حساس شده است و در این محل ها احساس سوزش و خارش می کنید و یا در بخش هایی از پوست شما زخم ایجاد شده است با مراجعه به پزشک و درمان حساسیت پوستی خود از پیشرفت و گسترش آن جلوگیری کنید.
حساسیت پوستی می تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود برای مثال
برخی از افراد نسبت به انواع فلزات حساسیت دارند و نوع خاصی از فلزات مختلف می تواند یکی از عوامل حساسیت پوستی باشد.
برخی از کرم ها, لوسیون و صابون ها نیز می تواند برای پوست های حساس ایجاد حساسیت و آلرژی کند. حضور در محیط آلوده و یا آب و هوای آلوده و یا خشک نیز یکی دیگر از دلایل حساسیت های پوستی هستند و در صورت ابتلا به حساسیت پوستی به این دلایل با آموختن روش های درمان حساسیت پوستی می توان از این مشکلات خلاص شد.
حتی بعضی وقت ها فقط نور خورشید می تواند باعث ایجاد حساسیت پوستی شود و یا ترکیب نور خورشید و عطر یا ضدآفتاب یا کرمی که به پوستتان زده اید می تواند مشکلات و حساسیت های پوستی را برای شما ایجاد کند. تماس بیش از حد پوست با آب به دلایل مختلف نیز می تواند با خود خشکی پوست و سپس ایجاد آلرژی را داشته باشد.
از دیگر علائم حساسیت پوستی می توان به قرمزی, ورم, خارش, سوزش, پوسته پوسته شدن ,تاول و… اشاره کرد.این علائم ممکن است به مدت چند ساعت تا چندین روز ظاهر شوند.
ایحاد لکه هایی روی پوست و همچنین زخم شدن پوست را نیز می توان از علائم حساسیت پوستی دانست. حساسیت پوستی در نوزادان سریع تر خود را نشان می دهد و بعضی اوقات علائم بیشتری دارد کودکان به خاطر سیستم ایمنی ضعیف تر علائم بیشتری نیز در هنگام حساسیت پوستی دارند. حساسیت پوستی می تواند خود را به صورت التهاب, دانه های قرمز و کهیر نیز نشان دهد.
چه چیزهایی می تواند باعث ایجاد آلرژی شود؟
بیش از ۳۷۰۰ دلیل و عامل برای ایجاد آلرژی تا به حال شناخته شده است و برای هر فرد با شرایط زندگی مختلف این دلایل متفاوت است شما باید با مراجعه به متخصص دلیل آلرژی خود را بشناسید و برای درمان حساسیت پوستی خود توصیه های پزشکی را رعایت کنید. از جمله مواد عامل آلرژی برای بعضی از افراد می توان به لوازم و مواد آرایشی, رنگ مو, کرم های ضدآفتاب و برخی لوسیون ها , ضد عرق و بعضی وسایل پلاستیکی همچون دستکش های یکبارمصرف یا بطری ها اشاره کرد.
قبل از انکه به حساسیت پوستی مبتلا شوید و سپس به دنبال درمان حساسیت پوستی باشید, بهتر است به دنبال راه ها پیشگیری از حساسیت باشید این امکان برای شما فراهم است تا مراجعه به پزشک و انجام تست ها و آزمایش های مخصوص درصورت وجود حساسیت از آن مطلع می شوید و نیازی نیست تا بعد از ابتلا به حساسیت پوستی روش های درمان حساسیت پوستی را برای رهایی از مشکلات حساسیت به کار بندید زیرا پیش از ابتلا از آن جلوگیری کرده اید.
افرادی که سیستم ایمنی ضعیف تری دارند بیشتر به حساسیت های پوستی مبتلا می شوند در افراد مبتلا به hiv و یا بیماران قلبی و بیماری های مشابه امکان ابتلا به حساسیت پوستی بیشتر است. همچنین کودکان بیشتر از بزرگسالان در معرض حساسیت های پوستی هستند و در صورت ابتلای آنها به حساسیت باید سریعا به پزشک مراجعه شود و درمان حساسیت پوستی شروع شود. حتی روش های درمان حساسیت پوستی در افراد با شرایط مختلف نیز تفاوت هایی دارد که باید برای هرفرد روش های درستی برای درمان حساسیت به کار گرفته شود.
بعضی از افراد به سبب شغل خود در شرایطی قرار میگیرند که مواد شیمیایی و حساسیت زای زیادی در اطرافشان وجود دارد این مواد می تواند نتایج و اثرات بسیاری بر سلامت افراد مختلف داشته باشد برای مثال برای خانم های خانه دار بعضی مواد شوینده می تواند حساسیت زا باشد و درمواقع استفاده از آنها باید نکات ایمنی بسیاری رعایت شود.
درمان های خانگی و اولیه ی حساسیت پوستی
آب بنوشید
نوشیدن آب برای بدن فوائد بسیاری دارد ازجمله فوائد بسیار آب برای بدن, داشتن پوستی سالم و با طراوت است. همچنین نوشیدن آب می تواند خارش پوست را کم کند و به خنک شدن آن کمک کند از روش های درمان حساسیت پوستی ناشی از تغییرات آب و هوا که باعث ایجاد خارش در پوست شده نوشیدن آب است.افزایش رطوبت پوست تشدید شدن ضایعات و مشکلات پوستی را کاهش می دهد.
آلوورا یک درمان طبیعی
آلوورا با خاصیت درمانی و بهبوددهندگی فوق العاده ای که دارد باعث می شود تا التهاب و زخم ها با سرعت بیشتری بهبود یابد حتی برخی سوختگی ها نیز به وسیله ی آلوورا سریعتر و بهتر بهبود می یابد.
عسل
عسل را می توان به دلیل مواد مغذی و معدنی بسیاری که دارد جزو روش های درمان حساسیت پوستی به شمار می آید. همچنین زنجبیل, چای سبز, جو دوسر و … را می توان به دلیل داشتن مواد مغذی و ساختار خاص و ویژه ی خود علاوه براینکه شامل مواد مفید بسیاری برای پوست می باشد به عنوان روش های درمان حساسیت پوستی نیز کاربرد دارند و مورد استفاده قرار می گیرند.
لازم به ذکر است از این مواد می توان برای جلوگیری از تشدید حساسیت و یا پیشگیری استفاده کرد ولی بهتر است در هنگام بروز علائم حساسیت پوستی با متخصص نیز مشورت شود زیرا بی توجهی به عارضه ی پوستی و عدم استفاده ی صحیح از روش های درمان حساسیت پوستی می تواند نتایج جبران ناپذیری داشته باشد.
زمانی که آلرژی شما دردناک شود و یا تنگی نفس اسهال تهوع و سرگیجه به همراه داشته باشد و یا آلرژی در صورت دهان نقاط تنفسی و گوارش خود را نشان دهد سریعا باید به پزشک مراجعه شود زیرا این شرایط می تواند بسیار خطرناک باشد.
پوشیدن لباس های راحت
یکی از روش های درمان حساسیت پوستی پوشیدن لباس گشاد و راحت است هرچقدر که لباس شما تنگ تر باشد باعث می شود تا پوست شما حساس تر شده و آزار و اذیت بیشتری را به همراه دارد. همچنین سعی کنید بخش هایی از پوست که دارای آثار حساسیت هستند را خنک کنید. دوش آب سرد نیز در این شرایط می تواند گزینه ی مناسبی باشد. با جبران رطوبت از دست رفته ی پوست به وسیله ی حمام و یا مرطوب کردن آن به واسطه ی محصولات مراقبت از پوست و انواع لوسیون ها می توان خارش ایجاد شده در پوست را تا حد زیادی کاهش داد پزشک متخصص می تواند برای شما انواع کرم,پماد و یا لوسیون ها را تجویز کند که کمک می کند تا حد زیادی خارش پوست را کنترل کرده واز پیشرفت حساسیت جلوگیری می کند.
اگر مدت زمان طولانی از حساسیت رنج می برید حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کنید تا با داروی مناسب حساسیت شما کنترل شود و بهبود یابد.
اگر در مراحل ابتدایی آلرژی به آن توجه کافی نشود و به دنبال درمان حساسیت پوستی نباشید این عارضه می تواند سلامت شما را به طور جدی تهدید کند.