شاید شما هم هنگام ایستادن جلوی آینه با برجستگیهای قرمز رنگ آزاردهنده بر سرشانهها، کمر و بدن مواجه شده باشید. به وجود آمدن این جوشها علتهای مختلفی دارد. این جوشها میتوانند بسیار دردناک و آزاردهنده باشند و اعتماد به نفس شما را از بین ببرند. این زائدههای قرمز رنگ که گاهی دردناک هستند به علتهای مختلفی مانند تغییرات هورمونی، تجمع آلودگیها در منافذ باز پوست، استفاده از داروهای خاص، رعایت نکردن بهداشت، اپیلاسیون یا لیزر موهای زائد پدید میآیند. افراد زیادی به این مشکل دچار هستند، اما این موضوع نگران کننده نیست زیرا با شناخت نوع جوش میتوانید به راحتی آن را درمان کنید. با این مقاله از الارو همراه باشید تا در ادامه به راههای درمان جوش بدن و محصولات درمان آن مانند بنزوئیل پروکساید به طور کامل بپردازیم.
جوش بدن و جوش کمر انواع مختلفی دارد. لزوما فردی که دچار یک نوع از این جوش میشود از دیگر انواع آن مصون نمیماند. شاید افراد همه انواع جوش را برجستگیهای قرمز رنگ بدانند، اما موضوع کمی پیچیدهتر از این است.
جوشهای سرسفید بر اثر تجمع چربی و آلودگی داخل منافذ بسته پوست ایجاد میشود. این نوع از جوشها معمولا برجستگیهایی دردناک به رنگ سفید هستند که بر تمام نقاط بدن به وجود میآیند. جوشهای سر سفید یکی از شایعترین انواع جوش بدن و جوش کمر هستند.
جوشهای سر سیاه که به همین شکل نیز دیده میشوند، به علت انسداد فولیکولهای مو ایجاد میشود. این نوع از جوشها معمولا بر صورت پدیدار میشود، اما ظاهر شدن آن بر نقاط مختلف بدن نیز امر عادی و طبیعی است. علت به وجود آمدن این نوع از جوشهای بدن، تحریک فولیکولهای مو بر اثر تجمع سلولهای مرده بر پوست است. از دیگر دلایل ایجاد جوش سرسیاه بر بدن، تغییرات هورمونی است که سبب ترشح چربی بیشتر در نقاط مختلف بدن میشود.
سفت دانه ها جوش های قرمز رنگ و برجسته ای هستند که در اثر ملتهب شدن فولیکولهای بسته مو به وجود میآیند. از علل شایع به وجود آمدن سفت دانه ها ترشح چربی بیش از حد پوست یا هورمون آندروژن است.
برجستگیهای صورتی رنگ دردناک زیر پوستی است که معمولا با چرک همراه هستند.
پاسچول ها نوع حاد کورک محسوب میشوند. این نوع از جوش به علت تجمع چرک در منافذ بسته به رنگ سفید یا زرد درمیآیند.
گِرِهَک ها یا ندول ها به علت تجمع باکتری یا آلودگی در قسمتهای عمقی فولیکول مو به وجود میآیند. این نوع از جوشها بسیار دردناک هستند و موجب آسیب رسیدن به بافت پوست میشوند.
جوش های کیستی معمولا به علت تجمع چربی، باکتری و سلول های مرده در داخل فولیکول به وجود میآیند. در این نوع از جوش ها عفونت به عمق پوست نفوذ میکند. جوش کیستی مانند یک برجستگی دردناک و بزرگ روی پوست ظاهر میشود که در خانمها و جوانان و کسانی که پوست چرب دارند، بسیار شایع است.
درمان جوش کمر و بدن راههای زیادی دارد که آسان ترین درمان خانگی برای آن شستشوی دائم ملحفه، رعایت بهداشت و عدم استفاده از کرمهای چرب هستند. دوش گرفتن پس از ورزش یا تعریق به کم شدن جوش های کمر، کتف، بازو و شانه کمک میکند.
محصولاتی که به راحتی در خانه هر کسی یافت میشود به راحتی میتوانند در درمان جوش کمر و بدن تاثیرگذار باشند. عسل با خاصیت درمانی و ضد التهابی که دارد به راحتی جوشهای بدن و کمر را از بین میبرد. آب لیمو علاوه بر درمان جوشهای بدن به سفید شدن پوست و از بین رفتن لکهها نیز کمک میکند.
آلوئه ورا خاصیت ضد التهاب و ضد جوش دارد. از این گیاه در ترکیبات برخی کرمها و ژلهای ضد جوش استفاده میشود.
گوجه فرنگی در درمان جوش کمر و روشن کردن پوست بسیار موثر است. روند بهبود جوشهای بدن با گوجه فرنگی بسیار سریع است، اما در صورتی که به صورت مداوم استفاده شود.
گذشته از طب سنتی که شاید هر کسی علاقهای به درمان جوش با آن نداشته باشد، درمان جوش کمر با بنزوئیل پروکساید یکی از راههای مطمئن است. از آن جایی که میزان مصرف بنزوئیل پروکساید لازم است کنترل شده باشد، بهتر است از صابون یا محلول های ضد جوش حاوی این ماده استفاده کنید. محلول لوسیون ضد جوش قوی صورت و بدن الارو حاوی بنزوئیل پروکساید با فرمولاسیون تخصصی در درمان جوش صورت و بدن موثر است.